Epizoda #1

Pogledajte prvu epizodu podcasta Studentski.hr TV koja se bavi Opasnostima koje se javljaju kao posljedica niske razine financijske pismenosti. Na tu temu Izv. prof. dr. sc. Dajana Barbić s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu razgovarala je s Petrom Bašić Jantolić, izvršnom direktoricom Razvoja poslovanja s klijentima iz Addiko banke i Ivanom Petrović, studenticom Ekonomskog fakulteta u Zagrebu i jednom od voditeljica u studentskoj udruzi Financijski klub. 

Epizoda #2

Održivi razvoj je posebno aktualna tema, a pogotovo kada se povezuje s odgovornim upravljanjem novcem. Baš smo zato ovu epizodu podcasta Studentski.hr TV posvetili Odgovornom upravljanju novcem i održivom razvoju. Na tu temu Izv. prof. dr. sc. Andrea Lučić s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu razgovarala je s Luciom Anom Tomić, direktoricom Sektora za usklađenost, regulatorne poslove i nabavu izvršnom direktoricom Razvoja poslovanja s klijentima iz Wiener osiguranja te Marijom Uzelac s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, doktorandicom na projektu Hrvatske zaklade za znanost.

Epizoda #3

Treću epizodu podcasta Studentski.hr TV posvetili smo temi Vrijednost osiguranja u svakodnevnom životuPosljednjih godina imali smo priliku vidjeti kolika je važnost osiguranja, i onih životnih i neživotnih. Živimo u vremenu visoke nestabilnosti, pandemije, klimatskih promjena, a onda i elementarnih nepogoda, potresa, poplava, osiguranje nam je postalo iznimno bitno kako bi nam omogućilo sigurnost u smislu zaštite zdravlja koje nam je svima dragocjeno, ali i zaštite naše imovine od mogućih ekonomskih gubitaka i smanjenja potencijalne ovisnosti o državnoj pomoći. Na tu temu Izv. prof. dr. sc. Dajana Barbić s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu razgovarala je  s Deanom Klemente Maletićem iz Allianza Hrvatska i izv.prof.dr.sc. Majom Miheljom Žajom s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Epizoda #4

Mladi vrlo često kreću u odraslu dob bez potrebnih znanja i vještina vezanih za raspolaganje novcem. Baš smo zato ovu epizodu podcasta Studentski.hr TV posvetili traženju odgovora na pitanje „Što svaka mlada osoba mora znati o osobnim financijama?“. Na tu temu Izv.prof.dr.sc. Andrea Lučić s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu razgovarala je s Marinom Mesarić Radojčin direktoricom Internih komunikacija i CSR, Ljudski resursi, Privredne banke Zagreb te Eleonorom Galinec, studenticom Ekonomskog fakulteta Zagreb i predstavnicom generacije Z.

Epizoda #5

Petu epizoda podcasta Studentski.hr TV posvetili smo temi Mirovinske pismenosti i njene vrijednosti za mlade. Mirovinsku pismenost možemo definirati kao segment financijske pismenosti koji se odnosi na specifična znanja i vještine vezane uz mirovinski sustav. Mirovine su tema o kojoj rijetko koja mlada osoba razmišlja jer je riječ o događaju koji ih čeka daleko u budućnosti. Ipak, postoji niz razloga zbog kojih je od iznimne važnosti da su mladi ne samo mirovinski pismeni, već i svjesni problema koji postoje u mirovinskom sustavu te da u što ranijoj dobi krenu s planiranjem štednje za mirovinu. Zašto je to tako Izv. prof. dr. sc. Dajani Barbić s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu otkrili su Goran Zjalić, stručnjak za mirovinske fondove i Ana Mežnarić, studentica Ekonomskog fakulteta u Zagrebu i članica Institutional Investors Laba.