19. ožujka od 11 do 13:30 sati u knjižnici Ekonomskog fakulteta održavat će se FL x Talk koji će biti otvoren i besplatan za sve posjetitelje.

U sklopu sve veće potrebe za podizanjem svijesti o financijskoj pismenosti među mladima, ove godine organiziramo novu edukativnu aktivnost pod nazivom FL x Talk inspirirana konceptom TEDx događaja. Ova inicijativa okupit će neke od vodećih financijskih stručnjaka, poduzetnika i edukatora kako bi zajedno istražili ključne aspekte financijske pismenosti i promovirali zdrave financijske navike.

Na ovom jedinstvenom događaju, sudionici će imati priliku čuti izlaganja eminentnih svjetskih, regionalnih i domaćih stručnjaka iz područja financija, ekonomije i poduzetništva, koji će dijeliti svoje bogato iskustvo i znanje. Tematske cjeline obuhvatit će širok spektar tema. Kroz dinamične prezentacije, interaktivne diskusije i studije slučaja, sudionici će dobiti konkretne alate i savjete kako bi unaprijedili svoje financijsko razumijevanje i donosili pametne odluke u vezi s novcem. Osim toga, bit će prilika za postavljanje pitanja stručnjacima kako bi se direktno adresirale individualne financijske potrebe i izazovi.

FLxTalk ne samo da pruža platformu za edukaciju, već i potiče dijalog o važnosti financijske pismenosti u suvremenom društvu te promiče kulturu odgovornog financijskog upravljanja. Kroz ovakve inicijative, stvaramo zajednicu informiranih i osnaženih pojedinaca sposobnih za uspješno upravljanje svojim financijama i ostvarivanje svojih ciljeva.

FLxTalk održat će se u knjižnici Ekonomskog fakulteta 19. ožujka, od 11 do 13:30 sati . Više o programu i govornicima doznajete u nastavku.

Za sudjelovanje na FLxTalku možete se prijaviti ovdje: 

Prijavni obrazac

Govornici i teme FL x Talk-a:


Ana Zovko,  Izvršna direktorica za digitalno poslovanje i informacijske tehnologije u Croatia osiguranju.

 

Ana vodi digitalne brendove LAQO,CO digital i Koreqt te projekte digitalne transformacije poslovanja i unaprjeđenja korisničkog iskustva. Ana je ostvarila uspješnu karijeru u sektoru telekomunikacija, a svoje akademsko obrazovanje stekla je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu gdje je uspješno magistrirala i završila MBA studij te na Leeds Metropolitan Universityju gdje je magistrirala u području međunarodnog menadžmenta i marketinga. Uspješnu karijeru je izgradila u sektoru telekomunikacija. U Hrvatskom telekomu ostvarila je brojna postignuća u područjima digitalizacije, marketinga, strategije i ljudskih resursa. 


Ana Zovko održat će talk na temu: "Kako iskoristiti moć digitalne transformacije i uspjeti".

Marc Piano, savjetnik u području digitalne imovine, zaposlen u globalnoj pravnoj firmi Harneys s uredom na Kajmanskim otocima. 


Marc posjeduje bogato iskustvo u području blockchain tehnologije i virtualnih financijskih usluga te je aktivno sudjelovao u nekim od najpoznatijih projekata u ovoj industriji. Suautor je izvješća "Blockchain: Pravne i regulatorne smjernice" i član Upravnog odbora Udruženja blockchaina Kajmanskih otoka. Također, suvoditelj je podcasta "Piano Lessons" koji ima za cilj demistifikacijju digitalne imovine, kriptovaluta, blockchaina, NFT-a i tehnologije. 


Marc Piano će održati talk na temu: “The Future of Finance, the Economy and Humanity - blockchain, cryptocurrency, digital fiat, and AI.”

Dario Marčac, TikTok mentor i osnivač Crewa


Dario je završio dvije srednje škole; strojarstvo i glazbenu školu te je studirao strojarstvo na Sveučilištu u Rijeci. Jedan je od vodećih TikTok kreatora u regiji i s preko 500,000 pratitelja na svom profilu te preko 120 milijuna impresija ostvarenih za klijente, odigrao je ključnu ulogu u formiranju i uspjehu Crew zajednice. Pod njegovim vodstvom, Crew danas broji preko 60 kreatora s ukupno više od 8 milijuna pratitelja, čineći je najvećom TikTok zajednicom kreatora u regiji koja je ostvarila suradnje sa 70+ brendova. 


Dario Marčac održat će talk na temu: "Od hobija do karijere: Osobni brend u digitalnom dobu"

Tea Zavacki, biznis mentorica i osnivačica podcasta #radimposvom 


Po struci inženjerka, Tea Zavacki je nakon završenog studija na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, radila kao voditeljica projekata razvoja aplikacija za bankarski i ICT sektor. Tea je danas biznis mentorica i osnivačica #radimposvom brenda koji okuplja ambiciozne poduzetnike, freelancere i kreativce iz cijele regije. Tein #radimposvom podcast jedan je od najslušanijih poslovnih podcasta u regiji te broji više 100.000 pregleda i preuzimanja na omiljenim podcast platformama. Kroz godine, Tea Zavacki je radila s više od 800 poduzetnika u sklopu popularnih online programa među kojima je i #radimposvom AKADEMIJA - poslovna akademija za moderne poduzetnike. 


Tea će održati talk na temu: “Osobni brend kao nepoštena prednost”.

Patricija Topić, AI stručnjakinja i porezna savjetnica 


Patricija je završila dvije srednje škole; opću gimnaziju i glazbenu školu. Diplomirala na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu te trenutno završava svoj magistarski rad na RRiF Visokom učilištu za financijski menadžment na temu oporezivanja kripto imovine. Sa samo 23 godine postala je  PR i marketing menadžerica u Ford Hrvatska, a trenutno je zaposlena u Mazarsu kao porezna savjetnica. Patricija je suosnivačica iOS Question GPT aplikacije na kojoj radi zajedno s partnerom, Hrvojem Prpićem. 


Patricija Topić održat će talk na temu: “AI u Džepu: Sutra je počelo jučer”